BOM in het DNA van de organisatie

Omgevingszorg wordt gewaardeerd door de organisaties die een BOM-project hebben afgerond.

Velen hebben Omgevingszorg opgenomen in het beleid.

Rivas heeft de BOM ingevoerd op alle locaties met cliënten met dementie in Gorcum en gecombineerd met de Planetree uitgangspunten tot beleid gemaakt. Lees meer: Rivas en BOM

De Zorggroep Noord en Midden Limburg heeft een boek met hun visie gepubliceerd met de titel “Met andere ogen zien”. Een van de pijlers in hun visie is Omgevingszorg. Zij hebben onder andere al hun nieuwbouw gestoeld op de uitgangspunten voor een dementievriendelijke omgeving en laten hun medewerkers en coaches scholen.

Humanitas-Hannie-Dekhuijzen-en-Terras-aan-de-MaasSt. Humanitas: Het Terras aan de Maas heeft Omgevingszorg opgenomen in het beleidsplan en in de functioneringsgesprekken wordt er aandacht aan besteed.

Verpleeghuis Humanitas Hannie Dekhuijzen heeft 24 woongroepen voor mensen met dementie laten scholen en twaalf coaches opgeleid. Ook Humanitas De Steenplaat implementeert de omgevingsgerichte manier van kijken op alle afdelingen voor mensen met dementie.La-Providence-2

Bartholomeus-Gasthuis-2Bartholomeus Gasthuis gebruikt de BOM in haar werving voor nieuwe verzorgenden nu alle 6 woongroepen kijken en werken op deze manier: lees meer bij Wetenswaardig op deze website.

La Providence heeft veel succes geboekt met Omgevingszorg op de verpleegafdelingen PG en op de groepsverzorging ( lees bij Referenties) en zij hebben ruimte gemaakt voor een 3e woongroep op ons advies.

Savant-zorg-locatie-SonnehoveSavantzorg heeft een beleidsplan voor de complexe zorg geschreven. De BOM past bij hun visie op persoonsgerichte zorg. Alle locaties waar mensen met dementie wonen worden door ons geobserveerd en begeleid bij de implementatie tot en met 2017. Lees verder: Beschermd wonen wordt persoonsgerichter

Brentano heeft alle medewerkers laten scholen die te maken hebben met mensen met dementie en betrekt ons bij hun renovatie en nieuwbouw plannen.